• ASSALAMUALAIKUM

Thursday, October 22, 2009

Bukan Cinta Biasa

Aha,ingat lagi lagu untuk tajuk diatas?Tak ingat ke?Lagu tu same2 up tu ngan lagu Bunga-bunga Cinta-Misha Omar..Ala,Siti Nurhaliza yang nyanyikan.Pergh..penulis merasakan tak bleh blah ketika menulis entry ini.Sebenarnya tadi aku layan Youtube.Pas bukak2 video artis kantoi tu la,ni la..aku terbukak videoklip Siti tajuk lagu diatas.Memang lawa beb,2 jari ibu tangan naik..siap bende lain pun nak naik gak,tapi nasib baik baru pas semayang...Aku saje je nak pembaca imbas kembali wajah Siti Nurhaliza masa muda2 dulu.Aku layan kot Siti dulu,dulu la...lagu2 die sume membesar same ngan aku tuh,bila lagu die naik,umur aku pun naik,bile Siti dapat gelaran datuk,aku macam biasa,bile die dah kawin,aku xkapel2 lagi...


Time 2004,masih bleh bla lagi la sebab belum kawin lagi nih..

Tadi aku usha2 la google image nak cari balik gamba Siti tahun 90an,xde dowh..yang banyak gamba Siti bertudung la,Datuk K,gamba Mawi bogel..tapi logik la tahun 90 kemera pakai kodak lagi,wartawan dulu2 anta gamba filem kat media pakai pos,pastu media publish kat berita,akhirnya kodak filem tu pun dorang bagi balik kat kedai foto untuk recycle balik,then wartawan beli balik filem kodak kat kedai foto..pastu...senang citer gamba lame2 dah ilang dah...xdapat aku layan muke Siti remaja dulu,rambut ikal mayang,lentik kaw2,pipi ade lesung batu,wahh..comel giler.Otai2 dulu nak ngaku awek dorang senang je..Siti Nurhaliza la awek dorang..

Sekarang sape?Fasha Sandha,Elly Mazlein,Norkhiriah,Rosnah Mat Aris...aduh...lemah beb,lemah...kesian aku tengok Siti tu,die sekarang ni tengah hot nak pakai tudung.Dan aku tengok ramai gile yang kecoh pasal die nak pakai tudung nih. : :

"siti kalau nak bertudung,bertudung la betul-betul!!!jangan nampak rambut or leher!!xpaham konsep betul!!orang bertudung nak tutup aurat!!aurat tu apa? dari mane sampai mane??ko ni bagi malu umat islam je!!!!!HIPOKRIT!!!xyah nak tunjuk baik kat orang!!"
"ni r kes bdk2 kecik xcukup ilmu tp sibuk nk berckap & bersyarah.konon2 bile dh bertudung litup tu,kire dah suci & konpem masuk syurga je.klu bertudung & berjubah,tp mulut xreti nk ckap bebaik or menjaga air muka org lain,wat dosa sana cni,xguna jgk dik oi.."


Time 1998,memang superb beb,terbaik la..ala chumelnye si Siti ni..
 
Camtu je la serba sikit komen2 dorang,nak lebih bukak Youtube usha sendiri...pada aku,dulu Siti ko memang superb la..aku rindu kau yang dulu,skang cam dah selebet sket la..tapi masih boleh lagi la,namun..ish,kembalikanlah Siti Nurhaliza yang dulu....Ok la aku nak beransur lepak dulu nih,aha kedai yang aku nak lepak ni pun namanye CT Tomyam,bleh bla gak la kan?kan?...

2 ape lunch??:

fadli said...

kenapa blog ni macam sampah?
tapi laki yg tulis..
mcm blog azwan ali dah aku tgk..
hmmmmm

Misteri said...

ilek2 fadli..mcm smpah??
kire ko tgk dan kumin kt smph la nie..ko lagi smph kot..hahaha

Post a Comment