• ASSALAMUALAIKUM

Wednesday, October 7, 2009

Orang asing oh Orang asing, Siapakah kamu?

Korg pernah x mengalami masalah 'org asing' add bile bukak myspace(ms),facebook(fb) atau yang sewaktu denganyer. Maksud aku org yang korg x prnh jumpe(stranger) tetiba add korang. Ape perasaan korang? Hepi? Suke?  kechewa? Sedey? (kalo sedey memang kes janggal la, spesel kes kot)
Org2 asing ni aku kasi 2 kumpulan ;
  • yang add  gune nama btol, gambar die yg btol atau btol2  men.    
  • yang x gune nama btol, x gune gambar btol atau main tipu2
Aku tertanya2 ape motif dorg add org yang x knl. Buat pe la habiskn masa add org yg korg kenal pun x? Tah leh jumpe tah x? Tah btol2 org tu ade tah x?  Setuju x?
Brdasarkn pemerhatian aku, mereka2 ni slalu add kerana:
  1.  sbb baru main, so add je la sape2
  2. nak ramaikn awek2 cun bagi lelaki & nak banyakkn  balak2 hot utk pompuan(atau gey)
  3. saje nak kenakn org, ms/fb gua palsu beb, hehehe
  4. saje nak tambah member baru, makin bayak member makin bayak pengalaman
  5. (sila tambah sendiri)
 Bagi aku, ms,fb ni mcm mykad kedua. Lain kali kalu ade stranger add atau korg nak add stranger korg pikir2 la yg korg ni jatuh dlm kategori mn. Silap2 stranger yg add korg tu sbnrnye Kategori 3, dah 1 hal lak kena tipu... Kesimpulannye berms/fb la dgn selamat

Kuiz 1: Jawab berdasarkan petikan diatas

Rajah 1

1)    Apakah perasaan yang sepatutnya anda luahkan apabila 'stranger' add di ms/fb anda?                                                                                       (3 markah) 


 2)   Rem (Rajah 1) mempunyai lebih ramai teman-teman lelaki yang hot daripada awek cun-cun dengan nisbah 5:1 dlm fb/ms beliau. Apakah kesimpulan anda kepada kejadian tersebut? Layakkah beliau mempunyai teman-teman lelaki tersebut?                                                                                                (3 markah)

3) Berdasarkan imaginasi anda, apakah Kategori 3 mampu lakukan kepada mangsa-mangsa mereka?                                                                               (1 markah)




(Skema jawapan akan diedarkan bila senang)

1 ape lunch??:

Nena Gabbana said...

ape slhnye add org tak knal . kdg2 kte mmg nk knal ngan org tu kan kan . ;) kalau add org yg kte knal je tk payah men la fesbuk sme ni . haha .

Post a Comment