• ASSALAMUALAIKUM

Friday, February 11, 2011

Lelaki juga mempunyai perasaan

Assalamaualaikum..

Bertemu kembali kite dalam nota elektronik ini lagi..masing2 sudah memulakan tugas masing2 setelah balik bercuti raye cine..kire aku nak ucapkan selamat hari raye cine kepada pembaca2 semua..hari nie post aku ditujukan kepada kaum hawa..haha

Sempena bulan februari nie bak kate orang kapir konon2nye bulan berkasih sayang..haha..tapi kenape sejak akhir2 nie ramai yang telah dikecewakan..bulan kasih sayang lah sgt..haha..kite selalu melihat senario lelaki mengecewakan pompuan dan senario ni selalu berlaku dalam kalangan masyarakat kite..dah apabila perkara ni berlaku macam2 andaian ditohmahkan kepada kaum lelaki..aku xmenyangkal perkara nie dan mmg ade pun lelaki2 durjana macam nie yang berkeliaran di muka bumi nie..tp seperti biase la sebab nila setitik rosak susu sebelanga..cewah..kah3..mungkin disebabkan kaum hawa ni mempunyai emosi yang tipis dan akan menangis sekaligus membuat kenyataan mereka sudah tidak percaye lelaki dan memnyamakan semua lelaki seperti lelaki yang pernah mengecewakan mereka..dan semalam aku ade bukak facebook..mane tau ade awek2 nak kenal ngn aku sekali imbas aku de terbace status seorang wanita nie yang berbunyi..
"I hate lelaki..lelaki hanye reti mengecewakan orang saje"
"Semua lelaki dalam muke bumi ni same saje"
Bukan maen marah sekali wanita nie..pebende la yg die merepek 2..kalau semua lelaki dalam dunia nie same..mane dtg bapak ko..yg setia ngn mak ko sampai wujud ko..xlogik btul ayat..kalau gitu ko g kawin ngn kaum sejenis la..haha..last2 konfem kawin ngn laki gak..xke ko dah termakan kate2 ko balik..pelik tp klaka lak aku tgk..

Tp persoalannye..pernah x kaum hawa ni mengecewakan lelaki???
Kaum lelaki nie juga seorang manusia biase yang punya perasaan..malah ade yg lebih sensitif drpd perempuan..so xheran la kalu mereka pun pernah kecewa..walau seganas mane pun mereka..mereka juge pernah menangis..mereka juge pernah murung..tekanan..xde selera makan...mandi xbasah..tiada ade semangat untuk idup..malah lebih teruk lagi drpd kaum perempuan..mereka mungkin boleh tersenyum tapi hati siape yg tahu beb..kaum lelaki mempunyai ego yang tinggi jd memang xlah mereka akan menunjukkn kesedihan mereka depan kaum hawa..mereka hnye act cool je padahal hati cam kene sepak2 kn...memang xslalu  kite lihat lelaki mengekspress kn perasaan mereka..tidak seperti kaum hawa yg menjadikn laman sosial tempat melepaskn tekanan...tp aku taw mereka juge sedey..mereka tidak berbuat sperti kaum hawa kerana akan jatuh lah reputasi mereka(kn aku dah ckp lelaki ego tggi)...dan kkdg aku tgk kesian gak tgk kaum laki ni..tiap kali satu perhbgn itu rosak konfem lelaki diperslahkn walhal kkdg lelaki 2 yg dtgglkn..tuduhan yg sering ditomahkn iaitu mereka ni dianggp player..haha..tp baek wanita ataupun lelaki masing2 mempunyai perasaan..kite tidak bolehlah sewenang2nye mempermainkan perasaan mereka..kesian kn mereka kn..haha..yang dah dikecewakn 2...xyh la nak menyalahkn lelaki mahupun wanita..sebab bukan salah kaum lelaki ataupun kaum wanita tapi mungkin slah individu2 yg mengecewakan ko dan mungkin juge salah ko..haha...sebab xde lelaki ko xwujud same juge dengan sebaliknye..kn.dan disini aku nak tekankn..kaum lelaki juge mempunyai perasaan..same je ape yg kaum wanita rase bile dikecewakan juge kaum lelaki rase..cume mereka lebih berjaya mengawal emosi..sekian...


ganas 2 muke mamat nie..tp tetap mengeluarkan ayat2 jiwang ..kn aku dah kate laki2 ade gak perasaan..haha


p s aku xde kaitan dengan cerita di atas ok..haha..time kaseh

5 ape lunch??:

Anonymous said...

Haha..nice..tapi cemana pun pada aku, lelaki tetap mata keranjang. tak cukup satu. sorry to say..

bakawali said...

ala..kadang salah pempuan, kadang salah lelaki.. sebb tu masa berkenalan, kena tgk hati budi dia dulu...uji itu perlu..tapi jgn lebih2 uji... apapun, ada hikmah setiap perpisahan tu...kankan

Admin kutukbalik said...

haha..fitrah lelaki..nak wat cane kn..redha je la ..haha

z.a.r.i.t.h said...

Good post..macam tengah back up kaum lelaki je. haha.

Betul2.aku setuju memang fitrah lelaki. haha

To anon,

Ini just pendapat aku la, selagi belum sampai waktu or masa lelaki akan serius/matang sematang-matangnya dan bersedia untuk komitmen, setiap perhubungan tu dia takkan anggap serius.

So end up with break up. sedangkan para perempuan sudah separuh mati menganggap dialah bakal suami ku!! oh.

Kalau dah sampai masa untuk serius dan sudah matang, akhirnya akan kahwin jugak kan.

Just wait and see the turning point of man. Orait. Wassalam..

Anonymous said...

very nice post!
actually, same je. men or women dua2 ad je yg xkena. "xsmua lelaki jhat dn xsmua wanita baik". aku pn penah je kcewa n still rase kcewa sbb d prmainkn lelaki. tp back to the past la. kalu kte xtrma prhubungan yg dipelawa dlu, xkn tjd kesah d prmainkn atau d tgglkn right? ape pn, smua yg tjdi ad hkmah nye.. xlalu, xrase la kte pnglmn ni. btw, single is better n the best 1 lah! baik kte smpn syg n cnta kte wt insan yg spttnyer... kalu dh rmai sgt yg d syngi n d cntai, x trasa pulak manisnye bile dh bkawen nti. =)

Post a Comment